Şeker Hastalığı Tedavisi - Şeker Hastalığına Ameliyatsız Çözüm Vardır - Bu Hastalık Kader Değildir

Şeker Hastalığı Tedavisi - Şeker Hastalığına Ameliyatsız Çözüm Vardır - Bu Hastalık Kader Değildir

Şeker hastalığı sindirim sisteminin uygunsuz gıdalarla karşılaşmasına bağlı pankreas yorgunluğu ve karaciğer bozukluğu sonucu oluşan bir hastalıktır. Şeker hastalığının oluşmasına bağlı vücutta başka rahatsızlıklarda ortaya çıkar; kalp krizinden böbrek yetmezliğine, hiper tansiyondan ereksiyon bozukluğuna, görme bozukluğundan aşırı sinirlilik hali görülebilir. Şeker hastalığı en büyük tahribatı damar sistemi üzerine yapar. Damar üzerindeki hasarlar gerekli kanın ulaşmasını engeller organ hasarları meydana getirir. Beslenemeyen bir sinir sistemi ağı vardır. Yani tüm vücut etkilenmiştir. Çok ciddi sonuçlara doğru ilerleyen bir hastalıktır. Tedavisi vardır. AMAÇ; kan şekerini düşürmek değil, pankreas ve karaciğeri tekrar çalışır hale getirmektir. Tedavi süresi 3-6 ay arasında değişir. Bu süre kişinin bağışıklık sistemine, şekerin vermiş olduğu hasarlara, genetik durumuna ve beslenme alışkanlıklarına bağlıdır. Tedavi kişiye özel uygulanmalıdır. Hasta kişi tüm yönleriyle ele alınmalıdır. Önce beslenmesi düzeltilir sonra Kara Safra'dan arındırılır daha sonra tamir yapılır. Tamir; moder tıpta yoktur. Modern tıp yalnızca şikayetleri bastırmaya yönelik tedavi uygular, sonuç almak gibi bir hedefi yoktur. Ömür boyu ilaç kullanmayı tavsiye eder. AMA; şeker hastalığı başarılı bir şekilde tedavi edilebilir.

Şeker hastalığının tedavisi, kan şekerini düşürmekle oral anti diabetikler ve insülin kullanmakla olmaz. Bunlar geçici uygulamalardır. Örnek: sivri sinek sürekli geliyor, sen bu sivri sinekle sürekli mücadele ediyorsun. Ama bu sinekler nereden geliyor, kaynağı nedir? İşin kaynağına inmedikçe sivri sinekle uğraşır durursun. Hedef; sineklerin geldiği kaynağı da kurutmak değil, o kaynağı oluşturan sebepleri ortadan kaldırmaktır. Şeker hastalığının tedavisinde hedef; kan şekerini düşürmek değil, bu şekeri yükselten sebepler ve şekerin ortamdan niçin uzaklaştırılamadığıdır. Ve sorun kaynağı pankreas değil karaciğerdir.

Dr. Erdoğan Zaim'i kendi web sitesinden araştırabilir, hastalıklara yaklaşım tarzını inceleyebilirsiniz... www.erdoganzaim.com/seker-hastaligi-tedavisi veya www.sekerhastaligi.com.tr/seker-hastaligi-tedavisi


Tavsiyeler

  • Tedavi edilebilir bir hastalıktır. En önemli şey uygun beslenme kurallarına uymaktır.
  • Alışkanlıklar çok önemlidir. Beslenme, uyku, ilaç, alkol gibi.
  • Uykusuzluk şeker hastalığına gidişi hızlandırır.
  • Karaciğer hastalıkları şeker hastalığının baş sebebidir. Aşılar; hepatit, siroz, aşırı ilaç kullanımı.
  • Stresli bir yaşam sürme, şeker hastalığına zemin hazırlar.
  • Hızlı yemek yemek ve az çiğnemek pankreası yorar, çünkü sindirim ağızdan başlar.
  • Karışık gıdalarla beslenme şeker hastalığına gidişi hızlandırır.
  • Aşırı meyve tüketimi ile fruktoz meyve şekeri, bu hastalığa gidişe zemin hazırlar.
  • Trans yağ kullanımı, kavrulmuş kuru yemişler, kızartmalar şeker hastalığının sebeplerindendir.
  • Glisemik endeksi düşük gıdaları tercih etmeliyiz. Yani yediğimiz gıdanın kana geçiş hızı yavaş olmalıdır.
  • Fruktoz meyve şekeri ve hamurlu gıdalar insülin direnci oluşturur.
  • HbA1C değerinin yüksekliği insülin direncini gösterir.
  • Şeker Hastalığı sürekli hasarlarla ilerleyen bir hastalıktır. Her hasta farklı bir evrededir, ona göre değerlendirmek gerekir.

2 yorum:

  1. Ben Konyadan Ahmet ogluma mart ayında TİP1 diyabet teşhisi konuldu.20 gün hastanede yatarak tedavi gördü ilk yatışımızda HBA1C 13,4 idi.Günlük toplam 120 ünite İnsülün alıyorduk.Daha sonra Dr.Erdogan Bey ile Tanıştık İstanbula giderek kendisiyle görüştük ve kendisinin verdigi diyetlere uyduk Şu an Günlük 3 ünite İnsülin kullanıyoruz ve şu an HBA1C degerimiz 6 .Dr.Erdogan Bey'e Teşekkür Ediyoruz .

    YanıtlaSil
  2. Antalya Tıkanıklık Açma servisi olarak Antalya 'nın Muratpaşa, Konyaaltı, Lara, Kepez,Döşemealtı, Manavgat, Alanya ilçelerinde hizmet vermekteyiz. 
    Antalya Tıkanıklık Açma hizmeti olarak logar, pimaş, kanal, tuvalet, lavabo açma hizmetleri, Muratpaşa Tıkanıklık AÇma, Kepez Tıkanıklık Açma, Konyaaltı Tıkanıklık açma, döşemealtı tıkanıklık açma hizmetleri sunmaktayız.
    Arayın, Hemen Geliriz

    YanıtlaSil